Opvallen met gekke sokken

Sokken zijn wellicht kledingstukken waar je niet al te veel aandacht aan wilt besteden. Bijvoorbeeld omdat jij je ‘s ochtends al moet haasten en daarom snel wat kleding aantrekt. Maar er zijn juist ook mensen die dit wel doen om een paar redenen. Ten eerste natuurlijk om de look, maar wist je ook dat wanneer je gekke sokken draagt je volgens onderzoek ook nog eens slimmer en succesvoller bent? Daarnaast is het ook nog eens een leuke manier om subtiel contact te maken met anderen. Dus, gooi die zwarte sokken voor nu even aan de kant en val lekker op met gekke sokken.

gekleurde sokken

De basis

Wanneer je gekke sokken wilt combineren met je outfit en het geheel toch rustig wilt houden, is het belangrijk om voldoende te doseren op het gebied van kleurgebruik. We hoeven je vast niet uit te leggen dat een shirt in een knallende kleur, een broek met een opvallende print, sneaker in neonkleur en dan ook nog eens sokken met een gekke print iets te veel van het goede is. Focus je daarom op één kledingstuk die je met de sokken laat matchen. Voor de heren kan dat de stropdas zijn wanneer je een (zwart) pak draagt. De dames kunnen de sokken bijvoorbeeld laten opvallen door sandalen of open pumps te dragen in combinatie met een tas in dezelfde kleur. Wil je juist wel opvallen of blijf je een lekker dagje thuis bankhangen? Dan hebben we niets gezegd, combineer er dan maar rustig op los.

Wanneer mag je opvallen?

Vind je het lastig om te bepalen wanneer je een speels element zoals gekke sokken aan je outfit kan toevoegen? Het is eigenlijk een kwestie van de situatie goed inschatten. Ga je voor het eerst op sollicitatiegesprek? En heb je van tevoren alleen heel formeel via de e-mail contact gehad met het bedrijf? Dan is het nog lastig in te schatten wat wel en niet kan. Speel in dat geval op safe en trek in dit geval nog even de ‘saaie’ sokken uit de kast. Kan je vanuit het eerdere contact opmaken dat een grapje wel gewaardeerd wordt en gaat het om een creatieve functie? Trek dan gerust opvallende sokken aan bij je nette pak. Wellicht valt het zo in de smaak dat deze kledingstukken nog even ter sprake komen. In privésituaties geldt eigenlijk hetzelfde, kijk gewoon of het past bij de gelegenheid. Hoewel vrienden en familie waarschijnlijk al heel wat van je gewend zijn als je vaker kiest voor een outfit vol gekleurde en opvallende elementen.

opvallende sokken

Gekke sokken shoppen

Maar waar vind je nou sokken met opvallende kleuren, prints en quotes? In grote warenhuizen zal je waarschijnlijk de wat timide varianten vinden. Dus als je echt unieke exemplaren wilt, is het verstandig om eens online naar wat leuke exemplaren te zoeken. Typ in Google eens de term ‘gekke sokken’ of ‘opvallende sokken’ in en je krijgt tientallen opties in de zoekresultaten van verschillende webwinkels en merken. Ook erg handig; online shoppen doe je vanuit je luie stoel, dus je hoeft de deur helemaal niet uit. Meestal heb jij je bestelling binnen twee werkdagen binnen, zodat jij je outfit kan opvrolijken wanneer jij wilt.

Groot assortiment

Sokken voor iedereen

Alle maten en kleuren

Geef je outfit kleur

Aanbiedingen

Scherpe prijzen

Veilig betalen

PayPal / iDeal / bank