Sokken als cadeau

Vaderdag, Sinterklaas, Kerst, verjaardagen of gewoon zomaar: er is altijd wel een reden om leuke sokken cadeau te geven. Het komt altijd wel van pas. En zeg nou zelf, het is weer eens iets anders als badschuim of douchegel. Sokken zijn tegenwoordig verkrijgbaar in zoveel verschillende uitvoeringen ( en zelfs met quotes!), dat je er altijd wel een persoonlijk cadeau van kunt maken. Ben je als ondernemer druk aan het bedenken wat je komende feestdagen aan je klanten cadeau moet geven? Dan zullen jouw sokken zeker opvallen tussen als kerstkaarten en kerstpakketten.

Hoe maak je een selectie?

Met print, zonder print, een rustige kleur, een knallende kleur, wel of juist geen applicaties: wat betreft sokken heb je keuze genoeg. En dan heb je wellicht nog niet eens naar het online aanbod gekeken. Dus hoe weet je nou welke sokken je cadeau moet geven? Er is vast wel iets waar de betreffende persoon bekend om staat. Bijvoorbeeld dat hij of zij een grote liefhebber is van films, sport of het liefst de hele dag praat over de huisdieren. 

Kado sokken

Met dat in je achterhoofd wordt je zoektocht vast een stuk eenvoudiger, er is zeker wel iets te vinden. Voor filmliefhebbers is er bijvoorbeeld een cadeaubox met sokken waar iconische filmhelden op staan afgebeeld, zoals The Godfather en Karate Kid (in deze box krijgen deze figuren echt heel toepasselijk de naam The Sockfather en Karate Feet), en kunstfanaten geef je bijvoorbeeld exemplaren met een afbeelding van de Mona Lisa.

Is de betreffende persoon een ontzettende chaoot? Ook daar is een leuke variant voor bedacht in de vorm van mismatch sokken. Deze kousen zijn expres niet hetzelfde, maar passen wat betreft kleur en print wel bij elkaar. Zo lijkt het net of de sokken ‘s ochtends in alle haast zijn aangetrokken, zonder te kijken of het echt wel een paar is.

Sokken als zakelijk cadeau

Als ondernemer is het eigenlijk de gewoonte dat je aan het einde van het jaar een kleine attentie stuurt naar je klanten en andere belangrijke contacten in je netwerk om ze te bedanken voor de leuke samenwerking van het afgelopen jaar. Kijk eens goed rond of er al sokken bestaan die een connectie hebben met jouw bedrijf. Bijvoorbeeld een print van een dier dat voorkomt in jouw logo. Of gekleurde strepen die een match zijn met jouw huisstijl. Niets kunnen vinden? Geen nood. Het is online ook mogelijk om sokken te laten bedrukken. Kies een leuke pakkende tekst, waarmee jij je zakenrelaties geweldig feestdagen en een spetterend nieuwjaar wenst.

Giftbox

Nog wel één ding, vergeet vooraf niet naar de schoenmaat van de betreffende persoon of personen te vragen. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Een optie is om een e-mail te sturen met deze gekke vraag. Verwerk er ook een hint in en geef het geheel leuk vorm. Hopelijk is je zakenrelatie zo nieuwsgierig geworden dat je binnen een dag al antwoord hebt.

Laat je cadeau leuk verpakken

Om je cadeau helemaal af te maken, is het leuk om ook wat aandacht te besteden aan de verpakking. Het is niet in alle gevallen nodig om aan de slag te gaan met lint, cadeaupapier en plakband. Merken als Happy Socks laten multipacks er al uitzien als een cadeau in de vorm van een giftbox. Jij hoeft er vervolgens alleen maar een leuke strik op te plakken of leuke kaart bij te schrijven en klaar ben je.

Moet je de sokken toch zelf nog inpakken? Dan heb je dit alsnog snel opgelost door de kousen in een cadeautasje te stoppen. Deze tasjes koop je voor minder dan een euro bij de meeste budgetwinkels.

Groot assortiment

Sokken voor iedereen

Alle maten en kleuren

Geef je outfit kleur

Aanbiedingen

Scherpe prijzen

Veilig betalen

PayPal / iDeal / bank