Manchetten, heeft u er wel eens van gehoord 1

Manchetten, heeft u er wel eens van gehoord?

Misschien heeft u er nog nooit van gehoord. Manchetten. Toch is dit een belangrijk onderdeel van een kledingstuk, en zit bevestigd aan het uiteinde van de mouw van bijvoorbeeld een overhemd. Vroeger had dit stukje stof een beschermende functie van de pols. Maar tegenwoordig wordt dit meer gezien als een sieraad. Een mooie afwerking van een overhemd of net jasje.

Manchetten, heeft u er wel eens van gehoord 1

Waar komt de naam vandaan?

Het woord manchet komt uit het Frans. Het betekent mouw. Vroeger werd de manchet los gezien van de lange mouw. Tegenwoordig zitten de Manchetten vast aan de mouwen. Met het dragen van dit sieraad, straalde men een bepaalde klasse uit. Een wit manchet werd gezien als iemand met een hoog inkomen. Daarentegen een grauw of smoezelig manchet, werd gezien als een arbeider die weinig geld had om zijn kleding regelmatig te wassen.

Welke soorten Manchetten zijn verkrijgbaar?

Het meest voorkomende model is de Barrel Cuff. Deze rechthoekige stof wordt dicht gemaakt met één of twee manchetknopen. Ideaal te dragen als u wat kortere armen hebt. De Double Cuff ook wel French Cuff genoemd, wordt omgevouwen met de punten tegen elkaar aan. Deze manchet is meer geschikt voor formele gelegenheden zoals een bruiloft of sollicitatiegesprek. De Manchetten zijn mooi te combineren met een maatpak en bijpassende stropdas.

Manchetten, heeft u er wel eens van gehoord

Combineer een overhemd met bijpassende luxe manchetknopen

Bij een overhemd met dubbele manchet, wordt de lange mouw teruggeslagen waardoor er een dubbele mouwlaag ontstaat. Het wordt vaak gedragen onder een pak en is gebruikelijk bij avondkleding. Aan het uiteinde van de mouw zit een manchetknoop bevestigd. Dit is eigenlijk een luxere variant van de normale knoop. De omgeslagen mouw wordt als het ware bij elkaar gehouden door deze knopen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en daardoor goed te combineren met een wit overhemd of jeansblauwe colbert.

Groot assortiment

Sokken voor iedereen

Alle maten en kleuren

Geef je outfit kleur

Aanbiedingen

Scherpe prijzen

Veilig betalen

PayPal / iDeal / bank