balenciaga

Hoe combineer je sokken met je outfit?

Sokken zijn een onderdeel van je outfit. Dus zou het zonde zijn als je deze niet laat matchen met de rest van alle kledingstukken. Gelukkig leven we nu in een tijd waar je niet meer alleen hoeft te kiezen tussen donkere of lichte sokken, er zijn ook genoeg varianten verkrijgbaar met hippe kleuren en vrolijke prints. Aan jou nog de taak om deze op de juiste manier te combineren met de rest van je kleding.

balenciaga

Witte sokken zijn nog lang niet passé

Bij witte sokken denk je wellicht aan de modeflater sportsokken in sandalen. Dat is natuurlijk een minder goede manier van combineren, maar wist je dat witte sokken juist heel hip kunnen zijn? Tijdens de Fashionweek dragen de heren op de catwalk deze varianten dikwijls in combinatie met gekleurde, nette schoenen en een pantalon. Zo geeft de witte sok een hele frisse en stijlvolle touch aan de rest van je outfit.

 

Let er wel op dat ze ook mooi wit blijven; verwassen sokken kunnen behoorlijk afbreuk doen aan je presentatie. Zeker als je in deze outfit naar een belangrijke zakelijk meeting of sollicitatiegesprek gaat. Gooi deze sokken in de witte was, stel het wasprogramma in op minstens 40 graden. Eventueel kan je voor de zekerheid nog een extra vlekkenverwijderaar toevoegen naast het gewone wasmiddel.

Doseer en zorg voor de juiste match

Houd je veel van kleur? Dan vind je tegenwoordig zowel online als in de winkels genoeg verschillende sokken in hippe kleuren en de juiste prints. Zo kan je naast je bovenkleding ook wat kleur aanbrengen in het onderste gedeelte van je outfit. Maar let er wel op dat je op de juiste manier doseert; een shirt en broek in een knallende kleur en dan ook nog eens hele opvallende sokken is dan weer iets te veel van het goede. Laat in dit geval je broek de basis zijn.

Kies een exemplaar in een rustige kleur, zoals een spijkerbroek of een grijze of zwarte pantalon. Het mooist is als de (basis)kleur van je sokken dan weer matcht met je broek. Draag je kousen met een hele drukke print? Kies dan ook voorschoenen zonder print en niet al te veel opdruk. Zo blijft het een rustig, maar hip geheel. Wil je het over een andere boeg gooien? Match je sokken dan met andere kledingstukken en accessoires, zoals je stropdas of blazer en je tas.

pantalon, sokken, nette schoenen

Subtiele touch

Wil je het liefst niet al te veel opvallende elementen in je outfit? Maar wil je wel eens iets nieuws proberen? Dan is het ook nog mogelijk om sokken aan te schaffen met een lichte glans. of met verweven glitters. Ideaal wanneer jij het liefst alleen maar zwart draagt, maar toch een subtiele toch aan wilt brengen in je outfit. Onder je broek vallen ze niet zo snel op. Maar wanneer je gaat zitten en je kledingstuk iets omhoog kruipt, zie je de creatieve toevoeging. Vrouwen die in dit geval juist wél graag opvallen met hun outfit kunnen sokken met glitters ook combineren met sandalen of pumps. Ook nog eens handig wanneer je niet weet wat het weer van die dag allemaal voor je in petto heeft.

 

Groot assortiment

Sokken voor iedereen

Alle maten en kleuren

Geef je outfit kleur

Aanbiedingen

Scherpe prijzen

Veilig betalen

PayPal / iDeal / bank