Voetbalsokken

Tijdens het voetballen wil jij je niet druk hoeven maken om hoe je tenue eigenlijk zit. Je wilt gewoon opgaan in het spel en zorgen dat jouw team die belangrijke wedstrijd speelt. Kies daarom altijd kleding die goed zit, zoals je voetbalsokken. Zo heb je voldoende grip tijdens het spelen en kan je jij je focussen op de bal, zonder dat je voet telkens door de voetbalschoen glijdt.

voetballen

De juiste voetbalsokken kiezen

Sprinten, de bal schieten, overspelen of koppen: tijdens het voetballen ben je steeds in beweging. Dan is het prettig dat je voetbalsokken goed blijven zitten en je niet door je schoenen glijdt. Hierdoor kan je na verloop van tijd ook nog eens vervelende blaren krijgen. Tijdens het voetballen zijn de bewegingen die je maak vaak kort en zeer snel, daarom zijn ‘gewone’ sokken niet voldoende. Ga daarom altijd op zoek naar voetbalsokken die goed om je voet zitten. Maar hoe vind je de juiste voetbalsokken?

 

  • Kies voor kwaliteit

Je kunt voetbalsokken in een budgetwinkel halen, maar houd er dan wel rekening mee dat deze sneller kunnen slijten en dat de extra’s ontbreken op het gebied van pasvorm. Het is daarom verstandig om te investeren in een paar voetbalsokken van een A-merk, zoals Nike of Adidas. Door de goede kwaliteit heb je hier nog een hele tijd plezier van. Weet je niet of je de juiste voetbalsokken te pakken hebt? Vraag dan advies in de betreffende sportwinkel. Wanneer je eenmaal weet wat je maat is, bestel je heel eenvoudig online een nieuw paar erbij.

 

  • Passen
    Het kan soms even duren voordat je de juiste voetbalsokken te pakken hebt. Probeer daarom ook kousen met verschillende pasvormen uit. Let hierbij vooral op of het geheel stevig om je voet zit, maar niet al te strak. Trainen of wedstrijden spelen terwijl de sokken knellen om je enkels is niet zo prettig en zeker niet bevorderlijk voor de bloedsomloop.

 

  • Combineer
    Waarschijnlijk heeft jouw club ook voetbalsokken die bij het tenue horen. Deze draag je tijdens wedstrijden om zo als team een eenheid te vormen. Maar wat nou als deze voetbalsokken toch niet zo lekker zitten? Pas dan het trucje toe van de professionele voetballers: Draag de voetbalsokken die jij prettig vindt. Knip de sokken van je club af vanaf ongeveer de enkel en trek het bovenste gedeelte weer over de sok heen. Zo zie je haast geen verschil.  

voetbalsokken

Net zo veel grip als een gekko

Wanneer je op zoek gaat naar voetbalsokken, vind je veel verschillende varianten. Zo heb je ‘gewone’ sportsokken, de sokken die bij het tenue van je club horen maar ook gripsokken. En die laatste moet je eigenlijk hebben voor de ultieme grip. Sportmerk Nike heeft deze voetbalsokken in 2016 op de markt gebracht. Bij de ontwikkeling van deze kousen heeft het merk zich laten inspireren door de gekko. Dit dier heeft namelijk zoveel grip op de pootjes dat het zonder moeite langs een boom omhoog kan klimmen. In deze speciale voetbalsokken wordt gezorgd voor meer grip onder de voetzool, bij de hiel en de grote teen. Zo blijft de voet stevig in de voetbalschoen tijdens het sporten. Verder wordt er gebruikgemaakt van dun polyestervezel, zodat je zonder problemen met je voeten in de voetbalsokken stapt.

Tijd voor actie!

Komt het verhaal van een verschuivende voet in je voetbalschoenen je bekend voor? Of wil je graag eens andere voetbalsokken proberen? Dan is het tijd voor actie. Ga de deur uit om naar de winkels te gaan of open je laptop voor de webshops en schaf een nieuw paar sokken aan. Als je nog zoekende bent, is het verstandig om eerst één paar sokken te kopen om te kijken of deze goed bevallen. Voetbalsokken van de beste kwaliteit vind je bij sportwinkels, maar ook grote webwinkels als bol.com. Ga voor kwaliteit en zoek naar merken als Nike, Adidas, Puma en Hummel.

Groot assortiment

Sokken voor iedereen

Alle maten en kleuren

Geef je outfit kleur

Aanbiedingen

Scherpe prijzen

Veilig betalen

PayPal / iDeal / bank