Puma sokken

Veel bekende sportmerken hebben Amerikaanse roots. Bij het sportmerk Puma ligt het net even anders; deze is namelijk ‘geboren’ in Beieren, Duitsland. Het verdere verhaal achter het ontstaan van dit merk is echter wat minder rooskleurig. Rudolf Dassler had jarenlang samen met zijn broer Adolf de Gebroeders Dassler Sportschoenenfabriek. Na een heftige ruzie besloten ze het voor gezien te houden en allebei hun eigen weg te vervolgen. Rudolf ging verder onder naam de naam Puma, Adolf veranderde de naam van het familiebedrijf naar Adidas.

puma schoenen

Springende tijger

De broers hebben de strijdbijl nooit begraven. Dit zorgde voor verdeling van de stad Beieren en de sportteams uit deze regio. Pas in 2009 was er sprake van verzoening tussen de twee kampen door een voetbalwedstrijd tussen medewerkers van Puma en Adidas. Hoewel de broederliefde verdween, bleef Dassler zich na de breuk focussen op de productie van sportkleding en sportschoenen. Bij de start van het merk Puma liet Rudolf Dassler het logo ontwerpen door de tekenaar Lutz Backes. Vanaf begin af was het belangrijkste element van dit logo de springende tijger die staat voor snelheid, uithoudingsvermogen en soepelheid. Deze is door de jaren heen flink veranderd tot het logo zoals we het nu kennen. Ook laat het merk graag sterren schitteren in campagnes. Zo waren Selena Gomez en THE WEEKND een tijd het gezicht voor Puma.

Sportieve sokken van Puma

Puma produceert voornamelijk sokken met het idee om je voeten te verlichten tijdens het sporten. Maar door de populariteit van de streetlook worden de sokken en kniekousen door bijvoorbeeld dames ook gecombineerd met een rok, hotpants, korte broek, sneakers en een oversized trui. Voor de liefhebbers van deze stijl zijn er sokken te vinden in opvallende kleuren zoals roze en blauw, uiteraard voorzien van het kenmerkende logo. Maar ook wanneer je liefhebber bent van sokken in meer rustige kleuren, maar toch graag iets sportiefs wil dragen is Puma zeker een geschikt merk. Sokken vind je namelijk ook in neutrale kleuren als wit, zwart, grijs en donkerblauw. De sokken zijn verkrijgbaar in een mix van katoen, polyamide en elastaan, maar ook in varianten van badstof. De prijzen variëren van  € 8 voor een multipack sokken tot € 7 voor een paar kniekousen.

Groot assortiment

Sokken voor iedereen

Alle maten en kleuren

Geef je outfit kleur

Aanbiedingen

Scherpe prijzen

Veilig betalen

PayPal / iDeal / bank