Nike sokken

Of je fan bent van Nike of niet, het logo met het zwarte vinkje met de kreet Just do it! is je vast wel eens opgevallen. Phill Knight en Bill Bowermann bouwen al aan het imperium van dit merk sinds 1962. Eerst een aantal jaar onder de naam Blue Ribbon Sports, vanaf 1978 veranderde de naam na een aantal belangrijke ontwikkelingen naar Nike. De Griekse godin Niké vormde de bron van inspiratie voor deze naamswijziging. Haar naam betekent namelijk ‘overwinning’.

nike schoenen en sokken

Passie voor sport

Naast merken als Tommy Hilfiger produceert ook Nike naast sokken vooral sportkleding. Vooral de schoenen zijn immens populair, deze maken zo’n tweederde van de totale omzet uit. De focus op sport komt door mede-oprichter Bowermann. Hij werkte als coach op de Oregon University in Amerika en vond het wel eens tijd worden voor sportkleding van hogere kwaliteit. Samen met Knight besloot hij daarom om sportschoenen van hoge kwaliteit te importeren vanuit Japan. Na een aantal jaar gaf Bowermann graag meer te willen doen en ook de schoenen te willen verbeteren. Zodoende is hij de grondlegger van de ‘wafelzool’. Deze is vrijwel in elke schoen van Nike gedrukt voor meer comfort tijdens het sprinten. Met schoenen van Nike ren je een stuk lichter en maak je meer vaart. Ook al liggen de roots van dit merk in Amerika, het Europese hoofdkantoor is niet heel ver van je vandaan. Deze vind je namelijk in Hilversum.

Nike sokken voor optimale beweging

Bij het merk Nike vind je alle onderdelen voor sportoutfits om je workout in alle weersomstandigheden aangenaam te maken. Denk hierbij aan complete trainingspakken, truien, hoodies, sweatvesten, tops, handschoenen, petten en sokken. Zoals eerder aangegeven op deze website, is het ook belangrijk om tijdens het sporten je voeten te beschermen met sokken tegen wrijving en zweet. Zo voorkom je blaren en andere ongemakken na een intensieve training of wedstrijd.

 

In het assortiment van Nike vind je niet alleen ‘gewone’ sokken voor tijdens het sporten, maar ook de sneakersokken. Deze bevatten extra ondersteuning in de vorm van kussentjes zodat je ook tijdens het rennen voldoende kan bewegen zonder blessures op te lopen. Deze sokken bestaan uit een samenstelling van katoen, polyamide, elastaan en polyester.

Groot assortiment

Sokken voor iedereen

Alle maten en kleuren

Geef je outfit kleur

Aanbiedingen

Scherpe prijzen

Veilig betalen

PayPal / iDeal / bank