Adidas sokken

Het ontstaan van de merken Puma en Adidas staan met elkaar in verbinding. In 1920 begonnen de gebroeders Dassler de Gebroeders Dassler Sportschoenenfabriek. Dit ging een aantal jaren goed, tot de Tweede Wereldoorlog. Rudolf zat een periode vast, naar het schijnt door toedoen van zijn broer Adolf die hem had verraden door rond te bazuinen dat Rudolf lid was van de SS. Of dit echt waar is, is nooit bevestigd. Er zijn verschillende verhalen waarom er een familieruzie ontstond. Maar feit is dat in 1948 beide broers hun eigen weg gingen. Rudolf zette aan de andere kant van de stad zijn eigen merk Puma op voor de productie van sportkleding, schoenen en sokken. Adolf veranderde de naam van het bedrijf naar Adidas, een samenstelling van zijn koosnaam Adi en de achternaam Dassler.

adidas

Drie strepen

Adidas legt het accent niet alleen op de fabricage, maar ook op kleding en sokken met verschillende kledinglijnen. Tegenwoordig staat Adidas, naast de schoenen en andere sportkleding, vooral bekend om de trainingsjasjes. Het merk is niet alleen de grote sponsor achter enkele grote voetbal- en cricketteams, ook beroemdheden werken graag samen met Adidas. Zo brachten de popsterren Pharrell Williams, Rita Ora en Kanye West schoenen en kleding op de markt onder de vleugel van het merk. Adidas is niet altijd even populair geweest. Begin 2000 daalden de verkoopcijfers door de concurrentie van andere grote sportmerken. De overname van Reebok in 2006 bleek de redding te zijn. Adidas heeft twee bekende logo’s: een blad met drie strepen in het midden (deze zie je vooral terug op kleding) en drie schuine strepen (denk aan de zijkanten van de sneakers en sokken). Deze drie schuine strepen komen steeds terug in elke logo van Adidas, omdat deze symbool staan voor de berg die elke sporter eerst moet beklimmen om successen te behalen.

Sokken met extra versteviging

In het assortiment van Adidas vind je sokken voor elke soort sport: of het nou gaat om tennis, voetbal, hardlopen. Ook de beenwarmers houden je spieren lekker warm en flexibel tijdens een dansles, yogasessie of wanneer je fanatiek gaat wielrennen. De sokken bevatten een extra stukje aan de boord. Hierdoor gaan je voeten niet schuiven. Als extra is er ook bovenop de voet en in de hiel versteviging aangebracht. Maak je geen zorgen om nare geurtjes, de sokken hebben naast een versteviging ook ventilerende eigenschappen.

Groot assortiment

Sokken voor iedereen

Alle maten en kleuren

Geef je outfit kleur

Aanbiedingen

Scherpe prijzen

Veilig betalen

PayPal / iDeal / bank